Na początek każdy siedzi gdzie może po sojuszach żeby mieć obronę za free, pomoc w postaci surowca itp... W międzyczasie stosujemy taktykę która opisałem w innym temacie*taktyka trójpodziału* TA TAKTYKA TO PRIORYTET!. Budujmy jak najwięcej jednostek defensywnych bo po odejściach z sojuszu zaczną nas atakować. Na ten moment tyle, gdy już zabezpieczymy pozycje i stworzymy własne plemię i dobrą obronę zaczniemy atakować!
Po spełnieniu powyższych postulatów i zgromadzeniu odpowiedniej ilości elitarnych członków będziemy tworzyć zarząd plemienia. Niemniej plemię jest demokratyczne i wszelakie decyzje będą dyskutowane na forum całego plemienia.
Sądzę, że naszym priorytetem, nietypowym, powinno być zwerbowanie kilku nowych graczy w szeregi spiskowców...
Chociaż niekoniecznie. Czasem warto zapytać tylko o to, czy w razie gdybym zakładał/a plemię dołączyłbyś się. Ani słowa o forum, a w razie odp. odmownej, szybko wycofać się z propzycji.
I od razu widać kto ma zdolności dyplomatyczne
To prawda!!! Przydałaby się świeża krew... Mam na oku jedną osobę spoza plemienia, ale nie jest jeszcze gotowa - musi jeszcze przejść kilka testów na lojalność! Chcę być pewien, że w razie problemu nas zawiedzie!
No właśnie Adam, od razu widać. Nikt tak nie potrafi słodzić, jak ty =D Po trochę, a do przodu... Sądzę, że niektóre osoby warto wspomóc, żeby mieć potencjalnych przyjaciół na przyszłość. W pewnym sensie uzależnić od siebie... Ostatnio zaczytuję się w książce na temat manipulacji, wiecie jak to się tak na prawdę nazywa? Inteligencja taktyczna! =D
Różnie to nazywają... Ja osobiście lubię nazwę "sztuka perswazji" - jest to także tytuł książki, zresztą bardzo ciekawej, polecam! Niestety nie pamiętam autora ;( Muszę się przyznać, że miałem okazję przetestować opisywane tam sztuczki i wszystkie się sprawdzały. Ludzie zachowywali się dokładnie jak według schematu.
Nie nadążasz? Żartuję =D
Czy mam udowadniać swoje szczere intencje?
Inteligencja taktyczna jest nie na temat? Można by szkółkę założyć - to jest na temat
Pia... jest w regulaminie wzmianka na temat tego że nie piszemy 2 postów jeden po drugim, opcja edytuj!-Tom